RSS

You are here

Влада Србије градиће обданиште и саобраћајнице у Сребреници

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са начелником општине Сребреница Ћамилом Дураковићем о заједничким пројектима у тој општини које ће бити реализовани из донације Владе Србије у вредности од три милиона евра.
 
То је први, радни састанак, који је организован након одржавања инвестиционо-развојне конференције у Сребреници 11. новембра 2015. године, на којој је премијер Александар Вучић саопштио да ће Влада донирати пет милиона евра као помоћ овој општини.
 
Петочлана делегација из Сребренице, предвођена начелником Ћамилом Дураковићем и председником Скупштине ове општине Милошем Миловановићем, представила је потпредседници Владе Србије четири пројекта које је општина Сребреница одабрала као приоритетне. У питању су пројекти изградње дечијег обданишта у Сребреници, изградња порушеног моста на језеру Перућац са приступним саобраћајницама, реконструкција шест километара дуге главне саобраћајнице у Сребреници, као и изградња производне хале у индустријској зони.
 
“Влада Србије ће са одржати обећање и финансирати инфраструктурне пројекте који ће омогућити бољи живот грађана Сребренице и јачања добросуседских односа две државе. Наравно, разговор о овим пројектима данас не би био могућ да у претходном периоду нисмо уредили наш буџет и спровели мере фискалне консолидације”, рекла је Михајловић.
 
Начелник општине Сребреница, Ћамил Дураковић истакао је да пројекти о којима се разговара имају како животан, тако и симболички значај за грађане Сребренице. “Пројекти су одабрани тако да покривају различите области од значаја за развој Сребренице и спроводиће се у интересу свих наших грађана“, рекао је Дураковић.
 
На састанку је закључено да ће оперативни тимови Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и општине Сребреница, заједнички радити на комплетирању пројектне документације и прецизирању административних механизама по којима ће реализовати пројекти.
 
Влада Србије је 11. новембра 2015. године донела Закључак о финансијској помоћи Оштини Сребреница. Од укупне вредности од пет милиона евра, два милиона евра је већ уплаћено као директна буџетска помоћ, док је три милиона евра предвиђено за заједничке инфраструктурне пројекте.