RSS

You are here

Врање прво по броју пописаних објеката на југу Србије

Представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, предвођени помоћником министра Даринком Ђуран и саветником потпредседнице Владе Србије Миланом Ракићем, разговарали су данас са представницима Градске управе Врања о спровођењу озакоњења у овој локалној самоуправи.

 

На састанку којем су присуствовали и представници свих локалних самоуправа Пчињског округа, тим Министарства похвалио је Град Врање за досадашњу динамику спровођења озакоњења, јер је већ пописано 15.000 објеката, од чега већина у последња четири месеца.

 

,,Врање је на другом месту у Србији по броју издатих дозвола у обједињеној процедури, а први на југу Србије по броју пописаних објеката”, рекао је начелник Градске управе Врања, Душан Аритоновић и додао да је почетак марта крајњи рок до када попис објеката и комплетан процес озакоњења морају бити завршени.

 

Имајући у виду важност процеса озакоњења, које се спроводи у јавном интересу, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре најавило је интензивнију контролу рада локалних самоуправа на овим пословима.