RSS

You are here

Заједничка група за Дуинг бизнис листу: Убрзати издавање локацијских услова и грађевинских дозвола у Београду  

Потпредседница Владе Републике Србије, проф. др Зорана Михајловић, председавала је данас састанком Заједничке групе за унапређење позиције Републике Србије на ранг-листи Светске банке о условима пословања Дуинг бизнис, којем је присуствовала и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

 

На састанку је анализирана реализација мера из Акционог плана за унапређење позиције Србије на Дуинг бизнис листи, где је констатовано да су Министарство правде, Министарство привреде, Министарство рударства и енергетике, Републички геодетски завод и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу реализовали или започели реализацију договорених мера.

 

“Највећи проблем имамо са Секретаријатом за урбанизам и грађевинске послове Града Београда, који у свом делокругу мора да буде знатно ефикаснији, јер се брзина издавања грађевинских дозвола у главном граду посебно одражава на рејтинг Србије на Дуинг бизнис листи”, рекла је Михајловићева.

 

Састанку су присуствовали и министарка правде Нела Кубуровић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, државни секретари из Министарствa трговине, туризма и телекомуникација и Министарствa привреде, Стеван Никчевић и Драган Стевановић, као и представници Министарства финансија. Такође су присуствовали председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић, в. д. директорке Републичког секретаријата за јавне политике Бојана Тошић, представници НАЛЕД-а, као и представници ималаца јавних овлашћења Електропривреде Србије, Републичког геодетског завода и Агенције са привредне регистре.