RSS

You are here

Заједно са синдикатима уводимо ред

"Ова Влада је подршка синдикатима што ћемо показати заједничким радом на припреми Закона о комуналним делатностима, који би требало да буде усвојен до краја године”, рекла је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, на седници републичког одбора Синдиката запослених у комунално-стамбеним делатностима.


Потписивање колективног уговора у марту био је први важан корак за више од 70.000 радница и радника у комуналном сектору, рекла је Михајловић и додала да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наставља да у партнерском односу са синдикатима ради на доношењу новог закона и подзаконских аката.


"План нам је да уведемо ред, да се зна ко и како може да се бави овом делатношћу, да установимо шта је јавни интерес, а шта може да буде поверено привредницима", рекла је Михајловић.


Потпредседница Владе је позвала све у синдикату да, заједно са Министарством, раде на припреми подзаконских аката, како би закон што пре био примењен у пракси.