RSS

You are here

Залагањем Министарства убрзана реализација руског кредита

Динамика реализације руског кредита за железницу убрзана је захваљујући активностима које је од свог формирања предузело Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које континуирано прати реализацију пројекaтa финансираних овим зајмом.

 

Проблеми у реализацији руског кредита су очито постојали у прошлости, али ово Министарство ту праксу мења и отклања препреке које су успоравале радове. Бржа реализација омогућена је захваљујући залагању Министарства на решавању бројних проблема, почев од рада Државне ревизионе комисије и доношења привремених решења, до комплетирања комисије за лиценце.

 

Такође, Министарство је за овај, као и за друге велике инфраструктурне пројекте, одредило менторе које на недељном нивоу прате динамику радова и благовремено указују на могуће проблеме.

 

О доброј сарадњи и напретку радова најбоље сведочи данашња заједничка посета потпредседника Владе и ресорног министра проф. др Зоране Михајловић и генералног директора „Руских државних железница“ Владимира Јакуњина градилишту пруге Панчево мост – Панчево Главна.

 

Том приликом, Михајловић и Јакуњин закључили су да ће обе стране, у оквиру својих надлежности, наставити да прате реализацију пројекта и изразили задовољство што радови на изградњи пруге Београд-Панчево теку 10 одсто брже од планиране динамике.