RSS

You are here

Завршетак обнове фасаде клинике у Тиршовој у наредна три месеца

Помоћници министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Јованка Атанацковић и Ђорђе Милић обишли су данас, заједно са министром здравља Златибором Лончаром, радове на реконструкцији фасаде и замене олука у Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој.

У реконструкцију ове здравствене установе биће yложено око 450.000 евра, а радови ће бити завршени у наредна три месеца, речено је током обиласка у којем су заједно са министром здравља били помоћници министра који су и чланови Координационог тела за реализацију пројеката, улагања и реконструкцију или изградњу клиничких здравствених центара, којим руководи потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да ће рад клинике бити настављен и док трају радови и нагласио да пацијенти неће трпети због реконструкције. Лончар је подсетио да је зграда клинике изграђена пре 80 година и да је у том периоду била најмодернија у региону, али да се последњих неколико година у више наврата фасада обрушавала, због чега је направљен пројекат детаљне обнове и реконструкције фасаде, за шта је новац обезбедила Влада Србије.

 

Помоћница министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Јованка Атанацковић рекла је новинарима током обиласка да је Координационо тело помогло да се реше сви имовинско-правни статуси свих клиничких центара који би требало да се обнове. "Предвиђена је реконструкција делова Клиничког центра Србије и клиника у Тиршовој и "Драгише Мишовић". У фокусу је седам клиничких центара, али и пројекти на Институту за онкологију, Ортопедији на Бањици, ГАК-у "Народни фронт", као и болници "Свети Сава"", појаснила је Атанацковићева.

Поред реконструкције фасаде, на клиници у Тиршовој предвиђено је да се реконструишу операциони блок и интензивна нега, амбуланта педијатрије и хирургије. До половине наредне године планирано је да у ову здравствену установу буде уложено око 7,5 милиона евра.