RSS

You are here

Зоран Павловић

ПОМОЋНИК МИНИСТАРКЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР

Рођен је 1970. године у Лозници. Завршио је Војну академију Копнене Војске за ВШС. Дипломирао је на Факултету цивилне одбране Универзитета у Београду. Завршио је специјалистичке студије на Факултету безбедности, Универзитета у Београду и стекао звање специјалисте за кризни менаџмент.

 

У периоду од 1990. до 2018. године радио је у својству професионалног војног лица - официра у Војсци Србије. Обављао је командне и руководеће дужности у јединицама Ратног ваздухопловства и против ваздухопловне одбране Војске Србије, као и руководећу дужност у Генералштабу Војске Србије. У периоду од 2018. до 2019. године обављао је функцију директора привредног друштва „Аеродроми Србије“ д.о.о. Београд.

 

Током рата 1999. године, указом председника државе одликован је за узорно, храбро, одлучно и изузетно извршавање задатака у одбрани и безбедности отаџбине, а 2016. године указом председника државе одликован је за изузетне заслуге и постигнуте резултате у области одбране и безбедности Републике Србије, носилац је више медаља од којих и медаље за ревносну службу.

 

Ожењен је, отац два пунолетна детета.