RSS

You are here

Бирам живот - Милица Јокић #БИРАМЖИВОТ

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије спроводи јавну кампању „Бирам живот“ у циљу изградње свести и  подстицању младих на безбедније понашање у саобраћају.

 

Кампања „Бирам живот“ састоји се из низа активности: јавни часови у градовима широм Србије, састанци са представницима општина, ТВ спотови и вирална кампања на интернету. Главни задатак кампање је да се скрене пажња јавности и позову млади, њихови родитељи, професори, представници локалних саомоуправа и надлежни органи да делују превентивно. Задатак кампање је и да подстакне институције да предузму акције у њиховој надлежности како би се млади подстакли на безбедно понашање у саобраћају.

 

Верујемо да је изградња свести о постојању овог проблема као превентива важан корак у смањивању саобраћајних незгода у којима учествује млађа популација.

 

За ту намену за телевизијско емитовање припремљен је спот у трајању од 37 секунди у коме сведочи и говори Милица Јокић, једна од преживелих у тешкој саобраћајној незгоди на Ади Хуји која је у новембру 2014. године однела три младa живота.