RSS

You are here

Стигле машине из Русије, поправља се коловоз у тунелу

У тунелу Шарани изводе се радови на равнању коловоза уз помоћ машина из Русиjе, како би се поправиле грешке настале при извођењу бетонског коловоза, рекао jе шеф стручно техничког надзора Радомир Радичевић.

 

Oн jе поjаснио да jе реч о сету машина коjи се састоjи од три машине, главна jе она коjа врши грубо скидање челичним ножевима, иза ње иде специjална машина коjа врши полирање и на краjу долази трећа коjа ради храпављење комплетног коловоза.

 

"Грешка се састоjала у томе што jе на поjединим деловима коловоза, не на комплетном коловозу, дошло до одступања од проjектом и стандардима предвиђене равности. Извођач радова на бетонском коловозу у тунелима Шарани и Брђани био jе Планум и на њихов терет ће бити фактурисани сви додатни радови на довођењу коловоза на ниво проjектом предвиђене толеранциjе", истакао jе Радичевић.

 

Oн jе додао да ће за осам до 10 дана наjкасниjе тунел Шарани бити урађен, а то значи да машина ради 1500 квадрата дневно у две смене и током викенда, а одмах по завршетку овог тунела машина прелази у Брђане.

 

"Oчекуjемо да све буде готово до 20. октобра на обе тунелске цеви, а дужина деоница коjе се раде износи око 2,5 километра", изjавио jе Радичевић.

 

Поменути тунели на деоници Љиг-Прељина Kоридора 11 били су протеклих недеља у средишту пажње након вести да су недовољно високи да кроз њих прође шлепер, што су Kоридори Србиjе демантовали.

 

Потпредседница владе и министарка грађевине, саобраћаjа и инфраструктуре Зорана Mихаjловић jе изjавила да "ниjе проблем висина тунела, већ коришћење старих машина због коjих jе лоше урађена бетонска коловозна подлога и да Планум треба да допреми нову машину коjа то треба да поправи - избруси бетон и скине центиметар подлоге и поравна коловоз.