RSS

You are here

Mihajlovićeva: Ispunili smo obećanje, deca u šabačkom naselju Šumice dobila bezbedan put

Posle žalbi velikog broja građana Šapca da lokalne vlasti nisu ništa uradile po pitanju infrastrukture, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infastrukture, u zajedničkoj akciji sa „Koridorima Srbije“ i preduzećem “Vojput”, uredilo je lokalne saobraćajnice u naselju Šumice i time rešilo problem koji je mučio sve građane u tom delu Šapca.

 

“Iako znaju da na desetine dece svaki dan koristе taj put i da dolaze u školu kaljava i blatnjava, lokalne vlasti u Šapcu nisu htele da reše ovaj problem samo zbog toga što meštani nisu hteli da glasaju za njih. Za Vladu Srbije svi su građani jednaki i problem koji je Grad Šabac namerno ignorisao, rešilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture”, kaže potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović.

 

Ona dodajе da je za problem građana naselja Šumice saznala na prijemu građana u Šapcu, održanom 23. januara u MZ Donji šor. Na sastanku je dogovoreno da se odmah krene u rešavanje problema tako što će se saobraćajnice u tom naselju posuti slojem kamena, kako bi đaci bezbedno dolazili do škole, a naselje dobilo uređen put.

 

„Ova akcija treba da bude primer za lokalne vlasti u Šapcu kako se rešavaju problemi građana. Još jednom pozivam gradonačelnika i lokalne funkcionere u Šapcu da izađu iz svojih kancelarija, da razgovaraju sa svima i počnu da rešavaju probleme. Niko nema pravo da deli građane, ljudi u Bukoru ili u Šumicama jednako zaslužuju da imaju bezbedan put, komunalnu infrastrukturu i normalne uslove za život kao i građani u drugim delovima Šapca”, ističe Mihajlovićeva.