RSS

You are here

Delegacija kompanijе IKEA posetila Ministarstvo

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom kompanije „Ikea“ o rešavanju infrastrukturnih pitanja, koje je preduslov da do kraja 2016. godine u Beogradu budu otvorene prve robne kuće najvećeg svetskog lanca za prodaju nameštaja.

 

Tim Ministarstva na čelu sa državnim sekretarom Dejanom Trifunovićem naglasio je da je otvaranje proizvodnih, distributivnih i prodajnih kapaciteta „Ikee“ od izuzetne važnosti za Srbiju. U cilju efikasnije realizacije narednih koraka predloženo je da Ministarstvo, zajedno sa nadležnim javnim preduzećima i Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, potpiše protokol o saradnji sa „Ikeom“ kojim bi bile definisane obaveze svih strana.

 

Delegacija „Ikee“ istakla je važnost infrastrukturnog povezivanja lokacija na kojima će se nalaziti budući prodajni objekti kao i izmeštanja naplatne rampe autoputa u Bubanj Potoku i izgradnje nove petlje “Tranšped”. To su preduslovi da bi što pre počela gradnja prvih objekata kako bi Beograd zadržao status regionalnog centra „Ikee“ za jugoistočnu Evropu.

 

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Srbije.