RSS

You are here

Mihajlović i But o investicionim projektima u Srbiji

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Slovenije u Beogradu Nj. E. Francom Butom o započetim investicionim projektima slovenackih kompanija u Srbiji.

 

Na sastanku je bilo reči o projektu kompanije Roto Alibunar d.o.o. koja gradi u Pećincima, grinfield investiciji kompanije Tajfun ris d.o.o. u Batočini, kao i investicijama kompanija Petrol LPG Smederevo i Petrol d.o.o. Beograd.

 

Slovenačka strana tražila je pomoć nadležnog ministarstva kako bi se ubrzale procedure za izgradnju pristupnog puta na potezu Šimanovci – Pečinci, gde grupa investitora na čelu sa kompanijom ROTO Alibunar d.o.o. gradi širu industrijsku zonu, kao i pomoć oko izgradnje pristupnog puta u opstini Batočina za koji je zainteresovana kompanija TAJFUN RIS D.O.O. Ministarstvo je poručilo da ukoliko je sve urađeno u skladu za zakonskim procedurama uz poštovanje urbanističkog plana, ne postoji razlog da se započete procedure ne završe.

 

Ministarstvo je konstatovalo i da predloženi plan kompanije Petrol LPG Smederevo za izgradnju 20 skladišta tečnog gasa u blizini Smedereva, za koji samo tri imaju građevinsku dozvolu, ima nedostataka i da će biti formirana komisija za tehnički pregled koja će ispitati ove nedostatke, nakon čega će biti doneta odluka.