RSS

You are here

Mihajlović sa kineskom delegacijom o industrijskoj zoni u Ubu

Potpredsednik Vlade prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom kineske korporacije „Sinomach-Cneec-Cneetc” o realizaciji projekta “Poslovna zona Stublenica” u opštini Ub, učešću ove kompanije u saniranju posledica poplava na  privrednim kapacitetima u Srbiji, kao i drugim projektima za koje su zainteresovane obe strane.

 

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo što je jedna od najvećih kineskih energetskih korporacija zainteresovana da gradi industrijsku zonu koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Koridora 11, o čemu je već potpisan Memorandum o razumevanju sa opštinom Ub. Ona je pozvala kinesku stanu da što pre krene u realizaciju projekta i obećala da će Vlada, u okviru svojih mogućnosti, pružiti svaku vrstu podrške i pomoći.

 

Predstavnici kineske korporacije izrazili su interesovanje da ovaj projekat bude podignut na državni nivo, a da se o njegovoj što uspešnijoj i bržoj realizaciji brine mešoviti kinesko - srpski komitet. Kineski partneri su izrazili i želju da učestvuju u poslovima hitne obnove energetskih postrojenja koja su oštećana u poplavama koje su zadesile Srbiju zbog čega će sutra obići Rudarski basen “Kolubara”.

 

Na sastanku kome je prisustvovao i predstavnik opštine Ub Darko Glišić dogovoreno je da u narednom periodu budu intenzivirani kontakti na realizaciji pomenutih projekata, kao i ostalih, posebno u oblasti infrastrukture i energetike.