RSS

You are here

Modernim autoputem od Beograda do Jadrana

Srbija neće zaboraviti sve prijatelje u regionu, Evropi i svijetu koji su nam pomogli da se izborimo sa katastrofom koja nas je zadesila sa poplavama i još jednom bih iskreno zahvalila građanima i Vladi Crne Gore na podršci koju su nam pružili, izjavila je potpredsjednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u intervjuu „Danu”, uoči donatorske konferencije koja se danas održava u Briselu. Mihajlovićeva je najavila i da će svi građani kojima su kuće uništene ili oštećene u katastrofalnim poplavama dočekati zimu u svojim obnovljenim domovima. Kada je riječ o infrastrukturnim vezama Srbije i Crne Gore, Mihajlovićeva je poručila da će u svom mandatu učiniti sve da moderni autoput poveže Beograd s Jadranom.

 

S obzirom na to da je izgradnja infrastrukture jedan od prioriteta privrednog oporavka, kada možemo očekivati završetak koridora 11 prema Crnoj Gori kao i revitalizaciju pruge Beograd–Bar kako bi putovanje trajalo kao vozovima u EU?

– Nažalost, u proteklom periodu bilo je mnogo kašnjenja i oklijevanja, ali ministarstvo koje vodim je od prvog dana počelo da mijenja takvu praksu. Od izvođača tražimo da se rokovi poštuju, a oni koji to ne mogu, ostaće bez ugovora. Ne smije nam se više događati da dionicu dužine 12,5 kilometara, od Uba do Lajkovca, gradimo četiri godine, kao Skadar na Bojani. Od izvođača na toj dionici smo tražili čvrste garancije i oformili poseban tim koji će nedjeljno izvještavati o napretku radova. Ako poslije druge kontrole bude kašnjenja, ugovor se raskida. Pruga Beograd–Bar je, nažalost, pretrpjela veliku štetu u poplavama i vozovi još ne saobraćaju regularnom trasom. Za modernizaciju željeznice imamo projekte vrijedne oko milijardu eura, za koje je novac obezbijeđen, i prvi zadatak će nam biti da se taj novac koristi mnogo efikasnije nego prethodnih godina.

 

Kakva je saradnja s kolegama iz Crne Gore u resorima koje ste preuzeli, jer je u energetici bila na visokom nivou?

– I ova i prethodna vlada učinile su mnogo da odnosi sa Crnom Gorom budu na najvišem nivou od osamostaljivanja dvije države, a na korist građana Srbije i Crne Gore. Kao ministar energetike sam se zalagala da se zajednički projekti što efikasnije realizuju i da, kad god je to moguće, naše dvije države zajednički nastupaju. To ću sigurno nastaviti i u sadašnjem resoru, posebno po pitanju povezivanja Beograda sa Jadranskim morem novim, modernim autoputem.

 

Smatrate li da ćemo na donatorskoj konferenciji u Briselu uspjeti da nadoknadimo štetu izazvanu katastrofalnim poplavama koja se procjenjuje na 1,5 milijardi eura?

– Očekujem da ćemo na donatorskoj konferenciji obezbijediti značajna sredstva kao pomoć u saniranju posledica poplava. Na nama je da donatorima dostavimo precizno definisane prioritete kako bi se taj novac najbolje rasporedio. Procijenjena šteta, računajući direktnu štetu na kućama, usjevima, energetskim objektima, putevima i željeznici, ali i indirektni gubici iznose više od milijardu i po eura, što je veliki novac za državu kao što je Srbija. Sigurno je da nećemo sav novac dobiti od donatora, već ćemo u velikoj mjeri morati da se oslonimo na sopstvene resurse. Računamo i na podršku Fonda solidarnosti EU, sredstva iz IPA fondova, kao i na prenamjenu pojedinih kredita.

 

Kako komentarišete zamjerke opozicije na vladin izvještaj o poplavama i uporne zahtjeve za preispitivanje odgovornosti?

– Uvijek sam za to da se preispita odgovornost, ali ne smijemo zaboraviti da je Srbiju zadesila katastrofa kakva se dešava jednom u sto godina. Ova vlada je, zajedno sa građanima, učinila sve da posledice katastrofe budu što manje, a prije svega da se sačuvaju ljudski životi. Primjedbe opozicije su uvijek dobrodošle, i treba ih pažljivo saslušati, ali mislim da smo u datim okolnostima uradili najviše što smo mogli.

 

UNIŠTENE KUĆE IZGRADIĆE DO ZIME

 

Običnog čovjeka interesuje hoće li Vlada ispuniti ono što je obećala kao nadoknadu izgubljenog u poplavama?

– Svi građani će zimu dočekati u svojim kućama kao što smo i obećali, a oštećenja na putevima biće sanirana do 1. oktobra. Vrlo brzo će parlament usvojiti poseban zakon kojim ćemo pojednostaviti i ubrzati procedure na obnovi zemlje, kako bi se život u poplavljenim područjima što prije normalizovao.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA NA PRVOM MJESTU

 

Ljetnji dani i udesi, prije svega na Ibarskoj magistrali ka Crnogorskom primorju zahtijevaju pojačanu mjeru bezbjednosti...

– Bezbjednost u saobraćaju je, uz završetak Koridora 10 i bržu realizaciju ranije započetih projekata, prioritet ovog ministarstva. Vrlo brzo ćemo usvojiti novu strategiju o bezbjednosti saobraćaja, a jedan od ciljeva je da na putevima u Srbiji ne pogine više nijedno dijete. Takođe, pripremamo i izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja kojima ćemo uvesti veću odgovornost preduzeća koja održavaju puteve i znatno pooštriti zahtjeve prema vozačima kada je riječ o konzumiranju alkohola. Neodgovornost u saobraćaju nas svake godine preskupo košta i zato moramo mijenjati loše navike koje su najveći uzrok žrtava. Moja poruka građanima koji kreću automobilima na more je da voze oprezno, da često odmaraju, a na JP „Putevi Srbije” je da učine da svi putevi budu u dobrom stanju, da naplata putarina bude što efikasnija, kako se ne bi stvarale gužve.