RSS

You are here

Rešićemo probleme zbog kojih projekti kasne

 

Potpredsednik Vlade prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom "RŽD internacional" o projektima na kojima radi ova ruska kompanija u okviru međudržavnog sporazuma o modernizaciji srpskih železnica koji se realizuje iz ruskog kredita.

 

Mihajlović je istakla da će uraditi sve kako bi što pre bili rešeni administrativni i drugi problemi zbog kojih kasni realizacija gotovo svih projekata u oblasti infrastructure, među kojima su i oni koji se realizuju u saradnji sa ruskim partnerima.

 

“Kada smo došli u ovo ministarstvo zatekli smo puno nerealizovanih projekata i kredita koji kasne u proseku dve godine. Trudićemo se da što pre rešimo probleme koji su se javili prilikom njihove implementacije jer nas svako kašnjenje košta puno novca i vremena”, naglasila je ona.

 

Predstavnici ruske kompanije su zahvalili na konstruktivnom pristupu srpske strane i  izrazili zadovoljstvo dinamikom radova na pruzi Beograd – Pančevo, za čiju realizaciju su zaduženi, ističući da bi oni mogli biti gotovi i pre zadatog roka.