RSS

You are here

Sa Republikom Srpskom ćemo graditi mostove i puteve

Potpredsednik Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović sastala se danas sa ministrom za saobraćaj i veze u Vladi Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj saradnji i projektima koji će biti realizovani u narednom periodu.

 

Potpredsednik Mihajlović, koja je i resorni ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, i ministar Čubrilović izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima saradnje uz želju da ona na obostrano zadovoljstvo ubuduće bude i intenzivirana.

 

Mihajlović je istakla da, i pored toga što su poplave pričinile velike štete saobraćajnoj infrastrukturi, kao i celokupnoj privredi Srbije i Republike Srpske, paralelno sa obnovom treba krenuti u realizaciju novih projekata a kao jedan od najvažnijih ona je navela izgradnju mosta preko Drine između Ljubovije i Bratunca sa pristupnim saobraćajnicama i zajedničkim graničnim prelazom.

 

Na sastanku je razgovarano i o zajedničkom ulaganju u renoviranje starog pešačkog mosta koji spaja Mali i Veliki Zvornik.

 

Ministar Čubrilović je još jednom izrazio zadovoljsto zbog uspešnog funkcionisanja avio linije Beograd – Banjaluka koja je uvedena krajem prošle godine a pozvao je i preduzeća i stručnjake iz Srbije da učestvuju u obnovi infrastrukrure u Republici Srpskoj oštećene u katastrofalnim poplavama.