RSS

You are here

Mihajlovićeva povodom godišnjicе “Olujе”: Prošlost da nikad ne zaboravimo, problеmе da rеšavamo zbog budućih gеnеracija

Potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je danas, povodom godišnjice akcije “Oluja“, da je u interesu čitavog regiona da Srbija i Hrvatska rešavaju otvorena pitanja i da se povezuju, ali da to ne može izbrisati prošlost i sećanje na žrtve i prognane u ovoj akciji.

 

“Današnja generacija političara u Srbiji i Hrvatskoj ima priliku da uradi više od prethodnih da odnosi dve države budu bolji i da onima koji dolaze posle nas ostavimo manje problema nego što smo ih zatekli. Svaki infrastrukturni projekat koji zajedno realizujemo i svaki problem koji ostavimo iza sebe – rešavanjem pitanja granica, unapređenjem zaštite manjina prema evropskim standardima, vraćanjеm imovine i potragom za nestalima – predstavlja zalog bolje budućnosti za građane Srbije i Hrvatske“, kaže Mihajlovićeva.

 

Ona dodaje da ne očekuje da ova godišnjica „Oluje“ prođe drugačije od svih prethodnih, tako što će se u Hrvatskoj pevati i slaviti, dok se u Srbiji sećamo svih žrtava i prognanih u akciji „Oluja”.

 

“Za budućnost Srbije i Hrvatske i cеlog regiona važno je da čuvamo sećanje na ono što se desilo u prošlosti, da ne zaboravimo ubijene i prognane i da se nepravda koja jе učinjena njima ne ponavlja prema njihovoj deci. Dokle god se bilo čije stradanje bude slavilo, ne možemo govoriti o pomirenju i boljoj budućnosti za naše građane”, kaže Mihajlovićeva.