You are here

ВЕСИЋ ДОРУЧКОВАО СА РАДНИЦИМА У БЕОГРАДУ НА ВОДИ: ЗАШТИТИТИ ЉУДЕ ОД СУНЦА И ЕКСТРЕМНИХ ТЕМПЕРАТУРА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је рано јутрос градилиште Београда на води, како би се уверио да ли се поштује његова препорука о организацији рада на градилиштима за време екстремних врућина које су погодиле Србију.

Министар је радницима однео доручак и освежење и доручковао са њима.

"Дошао сам на градилиште Београда на води, како бих видео да ли се моја препорука поштује. Разговарао сам са радницима, пренели су ми да послодавци брину о њима и то је пример и за друге како треба да се понашају према запосленима“, рекао је министар Весић.

Подсетио је да је његова препорука послодавцима да организују другачије радно време тако да између 11 и 16 сати радници не раде или раде у затвореним деловима зграде или евенутално у зградама које се налазе у сенци.

Такође, радно време треба да организују тако да оно почне раније ујутру, а заврши се касније увече, као и да се где год је могуће, организује трећа смена, као што је то случај на пројекту изградње националног стадиона.

„Биће екстремно високе температуре, на које нисмо навикли и људе треба заштитити. Грађевинска сезона је током лета, мора да се ради, али радно време треба да почне раније, чим сване, треба правити паузе током дана и радити што касније увече, по могућству уз смене током ноћи. То је моја молба свим послодавцима. Да водимо рачуна једни о другима и да заједно градимо Србију“, поручио је министар Весић.