You are here

ВУЧЕВИЋ И ВЕСИЋ: НОВИ МОСТОВИ И ПУТЕВИ СРБИЈУ ЧИНЕ БОЉИМ МЕСТОМ ЗА ЖИВОТ

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић обишли су данас завршне радове на новом мосту преко реке Црнице у Сисевцу, дела новог пута између овог места и Грзе, и нови објекат хотела "Биогор" у Термама Сисевац.

Вучевић је истакао да су сваки нови мост и сваки нови километер пута важни да би Србија била боље место за живот.

“Нема малих и великих мостова, и нема више или мање важних делова Србије. Сваки мост и сваки километар пута су једнако битни зарад истог циља - да Србија буде боље и сигурније место за живот. Терме у Сисевцу су још једна потврда да нам је Србија прелепа, а да би овде долазили, пре свега, људи из Србије, али и из иностранства, неопходна су два услова: прво, садржаји попут хотела 'Биогор' у Термама Сисевац, а други услов је изграђена инфраструктура, да људи могу лако брзо и сигурно да дођу довде. Када направимо комбинацију тога, онда добијате Србију какву желимо да видимо, и видите једну победничку комбинацију јавног и приватног инвестиционог подухвата", рекао је Вучевић.

Министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је да регионални пут Грза - Сисевац никада није постојао, а да је његова изградња почела на молбу председника Републике Србије Александра Вучића, након што је, између осталог, посетио Сисевац Терме.

"Ми ове године радимо првих шест километара пута Грза - Сисевац, вредности више од 300 милиона динара. Модеран бетонски мост преко реке Црнице у Сисевцу, на месту старог дрвеног моста, већ смо завршили, а изградња је коштала око 43 милиона динара. Укупно дужина читавог пута који градимо је око 18 км и његов комплетан завршетак ће бити велики напредак у развоју туризма у самој општини Параћин", рекао је Весић.

Говорећи о Параћину, Весић је најавио да ће ове године бити расписани први тендери за изградњу брзе пруге између Београда и Ниша, на чијој се траси налази и Параћин и нагласио да ће се, када пруга буде завршена, од Параћина до Београда стизати брзим возом за мање од сат времена, и да ће то додатно побољшати комфор живота људи.

"То је Србија која се развија, и визија председника Вучића - да Србија буде инфраструктурно изграђена, саобраћајна повезана, и то је на крају једина и права децентрализација у Србији, да људи могу нормално да живе у својим местима", рекао је Весић.