You are here

МИНИСТАР ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА АСФАЛТИРАЊУ СЕВЕРНЕ ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО КРАГУЈЕВЦА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, градоначелник Крагујевца Никола Дашић и директор "Путева Србије" Зоран Дробњак и помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Мирослав Алемпић обишли су радове на асфалтирању обилазнице око Крагујевца.

“Ко није веровао сада може да види да радимо баш као што смо обећали, брзо градимо Северну обилазницу, која је веома важна за Крагујевац", рекао је министар Горан Весић након што је обишао радове на асфалтирању и разговарао са радницима.

“Од петље Јовановац до петље Петровац асфалтира се први километар, али настављамо даље и очекује се да ће ова деоница, дужине пет километара, бити у функцији до средине следеће године", додао је Весић.

Да би обилазница била у правој функцији неопходно је да се заврше радови све до петље Топола и, како су министра Весића информисали градоначелник Крагујевца Никола Дашић, директор "Путева Србије" Зоран Дробњак и представници фирме која гради обилазницу "Србија ауто-пут", план је да до краја следеће године првих 11 километара обилазнице буде у функцији.

Биће завршено 11 километара до петље Топола, што ће бити значајно за људе који долазе из тог дела Шумадије, а на тај начин ће до краја наредне године бити готова половина целе обилазнице од 22 километра, рекао је Весић.

“Овде се ради добро, ради се синхронизовано, град Крагујевац помаже и можемо да имамо до краја следеће године завршених 11 километара, не само завршених већ пуштених у рад. Желим да се захвалим компанији „Србија аутопут” на одличном послу. Уговор је ступио на снагу крајем прошле године и имали су годину дана за пројектовање и три године за извођење, а већ после девет месеци имамо први асфалт. У питању је једна од најбољих домаћих компанија", рекао је Весић и додао да то има посебан значај за Крагујевац јер се индустријска зона налази у првих пет и по километара, па ће на тај начин бити омогућен долазак нових инвеститора за Крагујевац - а то значи више радних места и бољи живот.

Како је речено, када је у питању Собовица и изградња пруге она се инвестира из буџета Републике Србије. Због индустријске зоне важно је да пруга буде завршена, а и започет је и пројекат реконструкције пруге Крагујевац-Краљево која ће бити реконструисана за брзине од 120 километара на сат и то ће донети нове инвестиције.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић је истакао да су сада сви могли да се увере како се брзо ради Северна обилазница и брза саобраћајница која Крагујевац повезује са Чачком и да је то стратешки важан пут који повезује ауто-пут Београд-Ниш, а с друге стране и прикључак на Моравски коридор "Милош Велики".

Такође, ова обилазница ће растеретити тежак саобраћај кроз град, истакао је градоначелник Крагујевца и додао да, с друге стране, овакви пројекти инвестиционо отварају многе друге локације, па ће се Крагујевац другачије и брже развијати, не само финансијски већ и са стратешког аспекта.