RSS

You are here

Дирекција под хитно да обезбеди смештај за станаре насеља „Милева Марић Ајнштајн“

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић рекла је данас да је Mинистарство наложило Грађевинској дирекцији Србије да под хитно обезбеди смештај за станари из насеља „Милева Марић Ајнштајн“ на Новом Београду.

"Здравље људи је на првом месту, па тек онда да се утврди одговорност", рекла је гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк потпредседник Михајловић и додала да ће коначна одлука да ли ће људи трајно или привремено бити исељени из својих станова бити донета након свих анализа надлежних здравствених институција.

Она је оценила да су зграде са повећаном концентрацијом фенола у Београду, "инцидент који није требало да се деси".  "Очито је да се неко бавио недозвољеним радњама, али то је сада на државним органима да утврде.

Mихајловић је подсетила да су тимови за борбу против корупције Министарства енергетике и заштите животне средине, на чијем је челу била у прошлој Влади, 30. јула поднели пријаву за привредни преступ против фирме "Екосекунд" и одговорног лица у том предузећу за производњу "оплатола" који садржи отровни фенол.