RSS

You are here

Дозвола за директне летове за САД потврда највиших стандарда у ваздушном саобраћају

Добијање дозволе за директне летове између Србије и САД после двадесетогодишње паузе представља потврду највиших стандарда у ваздушном саобраћају, који је остварен уз велико ангажовање свих предузећа и институција из система ваздушног саобраћаја Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 
Министарство је одговарајућом инфраструктуром, управљањем ваздушним саобраћајем и усклађивањем домаћих стандарда и прописа са америчким у потпуности испунило највише светске стандарде у домену цивилног ваздухопловства и тако стекло право, за своје путнике и авиокомпаније, на директне летове до САД, које ће са наше стране обављати „Ер Србија“.
 
У процесу добијања категорије 1 за летове између Србије И САД били су ангажовани сви ваздухопловни субјекти из система ваздушног саобраћаја Министарства – Аеродрома ‘Никола Тесла”, Контроле летења Србије и Црне Горе (СМАТСА) и Директората цивилног ваздухопловства.
 
Због екстремно фреквентног и комплексног ваздушног саобраћаја, Федералне ваздухопловне власти САД (FAA) спадају међу најзахтевније у свету.