You are here

Двадесет јединица локалне самоуправе добило бесповратна средства за суфинансирање израде планских докумената

 

Београд, 6. мај – Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре спровело је јавни конкурс за доделу бесповратних средстава из буџета Републике Србије у 2021. години, за суфинансирање  израде планских докумената за једнице локалне самоуправе на територији Републике Србије.

По резултату јавног конкурса за доделу бесповратних средстава, суфинансирање израде планских докумената добиће двадесет јединица локалне самоуправе на територији Републике Србије. За ову сврху опредељено је укупно 27.736.806 динара.

„Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре има одличну сарадњу са јединицама локалне самоуправе. Поред националнх инфраструктурних пројеката на којима радимо, ми данас улажемо и у локалне саобраћајнице и комуналну инфраструктуру како би подигли квалитет живота грађана у целој Србији. Ми у министарству стојимо на располагању представницима градова и општина и само заједничким радом локалних самоуправа и Владе Републике Србије можемо да покренемо стандард у целој држави и успешно наставимо радове на великим инфраструктурним пројектима у земљи“, истакао је министар Томислав Момировић.

Бесповратна средства из буџета Републике Србије за суфинансирање израде плански докумената добила су три града: Зајечар, Нови Пазар, Лесковац и општине: Голубац, Бојник, Босилеград, Брус, Љиг, Љубовија, Ражањ, Нова Варош, Блаце, Мали Иђош, Бачка Паланка, Тутин, Лапово, Трговиште, Бабушница, Ариље и Кањижа.