RSS

You are here

Грађанима и инвеститорима нови закон ће највише значити

 

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфаструктуре Дејан Трифуновић изјавио је данас да ће нови Закон о планирању и изградњи омогућити да грађевинска индустрија у 2017. години повећа учешће у БДП-у на седам одсто, отварање око 60.000 нових радних места и оценио да ће захваљујући том закону бити убрзана реализација великих инфраструктурних објеката.

"Нови закон ће највише значити грађанима и инвеститорима", нагласио је Трифуновић и објаснио да је због нејасних и спорих процедура за грађане, дошло до великог броја нелегалних објеката у земљи.

Напомињући да су данас у скупштинској процедури Измене и допуне закона о планирању и изградњи, Трифуновић је Танјугу рекао да је то системски и револуционаран закон који ће омогућити да се грађевинска дозвола добије за само 28 дана.

Нови Закон  донеће јасне процедуре и само један шалтер, рекао је Трифуновић и додао да су инвеститори до сада за локацијску дозволу морали да чекају и по неколико месеци.

Он је додао да ће од 1. марта 2016. систем бити потпуно електронски, биће убрзана реализација великих инфраструктурних објеката чију изградњу финансира држава, а у просеку се касни са њиховом изградњом око две године управо због компликованих процедура.