RSS

You are here

Хитно обезбедити смештај за станаре насеља „Милева Марић Ајнштајн“

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наложило је  данас Грађевинској дирекцији Србије да хитно обезбеди смештај за станаре насеља „Милева Марић Ајнштајн“  на Новом Београду, како би се отклониле претње по здравље људи.

 

Инсистирамо на утврђивању одговорности свих у овом случају, посебно извођача радова и компаније „Екосекунд“, јер су приликом градње користили односно прометовали материјал који у себи садржи повећане концентрације фенола и позивамо тужилаштво да реагује у овом случају.

 

Како се овакви случајеви не би дешавали, Министарство је недавно објединило рад свих инспекцијских служби и појачало контроле. Рад инспекцијских служби ће се оцењивати и овакви пропусти више неће бити могући.

 

Подсећамо и да је Антикорупцијски тим претходног Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине већ прослеђивао документацију тужилаштву због сумњи на неправилности приликом коришћења подстицајних средстава намењених предузећима која се баве прерадом отпада, међу којима је и фирма “Екосекунд”.

 

Сва документација којом располажемо у случају насеља „Милева Марић Ајнштајн“ налази се на нашој веб страници.