RSS

You are here

Информација о ситуацији у путничком, железничком и ваздушном саобраћају за 02. јун 2014. године

Ради санирања  штете од поплава, сва путарска предузећа ангажована су на терену 24 часа и са неопходним људством и машинама раде на рашчишавању воде, одрона, осулина, оборених дрвећа и осталих наноса. Возачима се препоручује опрезна вожња због појаве учесталих одрона и воде на путу.

 

Према подацима ЈП “Путеви Србије”, неопходне машине и људство путарских предузећа ангажоване су за чишћење воде, одрона и осулина са терена на територији Чачка, Гуче, Лучана, Пожеге, Новог Пазара, Краљева, Ивањице, Гоча, Зајечара, Мајданпека, Голупца, Ниша, Куршумлије, Куршумлијске бање, Пролом бање, Луковске бање, Врања, Лесковца, Крушевца и Краљева. Град Крушевац је преко штаба за елементарне непогоде ангажовао додатну опрему и људство из своје надлежности. Исте активности предузимају се и на територији Ваљева,  Београда, Обреновца, Пожаревца и Крагујевца, коју одржавају ПЗП Ваљево, Србијааутопут, ПЗП Београд, ЈКП Београдпут, ПЗП Пожаревац и ПЗП Крагујевац. На територији Новог Сада, Руме, Фрушке горе, Иришког Венца коју одржава Бачкапут и Сремпут Рума, ангажоване су неопходне машине и људство за чишћење воде, одрона, дрвећа  и осулина са терена. а осталим државним путевима саобраћај се одвија нормално.

 

У железничком саобраћају, због бројних оштећења на прузи Београд – Врбница-Бар, проузрокованих поплавама, и даље је на снази измењена организација саобраћаја међународних, као и возова из унутрашњег путничког саобраћаја. Према информацијама “Железница Србије“, саобраћај путничких возова успостављен је на релацији Врбница – Пријепоље теретна – Ужице – Пожега – Косјерић – Ластра, док је саобраћај од Београда до Ластре и даље у прекиду. На снази је и обустава саобраћаја путничких возова на релацији Панчево Војловица – Панчевачки мост – Ваљево и обратно, као и на релацији Ваљево – Београд центар.

 

На Аеродрому „Никола Тесла“ сва слетања и полетања одвијају се несметано, а авио-саобраћај одвија се по планираном реду летења.

 

У прилогу је извештај ЈП „Путеви Србије“ са списком деоница на државним путевима где је саобраћај обустављен или се одвија по измењеном режиму, као и деоница на којима у међувремену саобраћај нормализован.