RSS

You are here

Информација о ситуацији у путничком, железничком и ваздушном саобраћају за 03. јун 2014. године

Ради санирања  штете од поплава, сва путарска предузећа ангажована су на терену 24 часа и са неопходним људством и машинама раде на рашчишавању воде, одрона, осулина, оборенoг дрвећа и осталих наноса. Возачима се препоручује опрезна вожња због појаве учесталих одрона и воде на путу.

 

Према подацима ЈП “Путеви Србије”, неопходне машине и људство путарских предузећа ангажоване су за чишћење воде, одрона и осулина са терена на територији Чачка, Гуче, Лучана, Пожеге, Новог Пазара, Краљева, Ивањице, Гоча, Зајечара, Мајданпека, Голупца, Ниша, Куршумлије, Куршумлијске бање, Пролом бање, Луковске бање, Врања, Лесковца, Крушевца и Краљева. Град Крушевац је преко штаба за елементарне непогоде ангажовао додатну опрему и људство из своје надлежности. Исте активности предузимају се и на територији Ваљева,  Београда, Обреновца, Пожаревца и Крагујевца, коју одржавају ПЗП Ваљево, Србијааутопут, ПЗП Београд, ЈКП Београдпут, ПЗП Пожаревац и ПЗП Крагујевац. На територији Новог Сада, Руме, Фрушке горе, Иришког Венца коју одржава Бачкапут и Сремпут Рума, ангажоване су неопходне машине и људство за чишћење воде, одрона, дрвећа  и осулина са терена. На осталим државним путевима саобраћај се одвија нормално.

 

У железничком саобраћају, због бројних оштећења на прузи Београд – Врбница-Бар, проузрокованих поплавама, и даље је на снази измењена организација саобраћаја међународних, као и возова из унутрашњег путничког саобраћаја. Због блокаде колосека у железничкој станици Београд, коју je јуче започела група од четрдесетак радника предузећа “Нега кола и ДДД“, међународни возови од Београда до Бара полазе из Топчидера ка Црној Гори и путовање завршавају у станици Топчидер.  Протест је ноћас радикализован блокадом пруге Земун–Земун Поље, због чега возови београдске градске железнице БГ Воз од јутрос саобраћају само на релацији Земун – Панчевачки мост, а изостају на релацији Батајница – Земун. Због ненајaвљене блокаде земунске пруге, од јутрос је било и отказаних полазака БГ Воза. Такође, возови са севера земље, који су јуче саобраћали до железничке станице Нови Београд, због блокаде колосека у станици Београд, од јутрос своје путовање завршавају у станици Батајница, због блокаде пруге Земун – Земун Поље. Јутрос у осам сати, радници „Неге кола“ ненајављено су блокирали и железничку станицу Нови Сад путничка и онемогућили саобраћај возова у овом граду. Осам радника овог предузећа, колико их ради у Новом Саду, блокирали су у станици међународни воз „Авала“ и још један пословни воз, али су стручне службе „Железница Србије“ успеле да организују саобраћај ових возова алтернативним градским пругама, након чега су они наставили путовање уз закашњење од тридесетак минута.

 

На Аеродрому „Никола Тесла“ сва слетања и полетања одвијају се несметано, а авио-саобраћај одвија се по планираном реду летења.

 

У прилогу је извештај ЈП „Путеви Србије“ са списком деоница на државним путевима где је саобраћај обустављен или се одвија по измењеном режиму, као и деоница на којима у међувремену саобраћај нормализован.