RSS

You are here

Издато 45 пута више грађевинских дозвола

У марту месецу у Србији је издато 225 грађевинских дозвола, односно 45 пута више него прошле године у исто време, изјавила је данас потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

 

Михајловић је, гостујући у јутарњем дневнику РТС-а, истакла да је то показатељ да закони могу да се донесу и примењују, али да је потребно да се врши контрола те примене.

 

Према њеним речима, с обзиром на то да је тек почетак примене закона, још "није време за казне" за оне који закон не примењују како би требало.

 

"Имамо људе на терену који објашњавају локалним самоуправама како се примењује закон", објаснила је Михајловић и додала да верује да наредног месеца више неће бити проблема са издавањем грађевинских дозвола.

 

Михајловић је истакла и да би, уколико све буде ишло истим током, Србија до 2016. требало да добије и електронску грађевинску дозволу.

 

"Имаћемо пуна градилишта и запослене људе, што нам је, као влади, и био циљ - повећање запослености", закључила је Михајловић.