You are here

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА СТУДЕНАТА ГРАЂЕВИНАРСТВА, ГЕОДЕЗИЈЕ И АРХИТЕКТУРЕ CoNStruction

У Новом Саду је одржана Међународна конференција студената грађевинарства, геодезије и архитектуре, коју од 2016. организује пројекат CoNStruction. Пројекат је покренула Студентска унија Факултета техничких наука у Новом Саду као одговор на то што недостају прилике за јавну презентацију рада у оквиру техничких делатности.

 

Конференцију је подржало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и, у име министра Горана Весића, отворио ју је државни секретар Михајло Мишић.

Главни задатак конференције јесте окупљање студената грађевинарства, архитектуре и геодезије из целог света, како би се размењивала и проширивала знања у овим областима.

 

Поред студената из целог света, пројекат окупља и професоре, истраживаче и представнике компанија, што је прилика да се размене искуства, нове идеје, резултати истраживања о
свим аспектима изградње и управљања пројектима. Такође, отворене су могућности за разговаре о практичним изазовима с којима се студенти сусрећу, али и да успоставе трајније професионалне контакте. Уз то, студентима је важно да им се омогућити упознавање са радним местима и праксама у компанијама, као и да они понуде своје биографије компанијама за које су заинтересовани.