RSS

You are here

Михајловић и Петершмит о реализацији инфраструктурних пројеката

Потпредседник Владе и министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са регионалним директором ЕБРД за централну и југоисточну Европу Жан-Марком Петершмитом о преусмеравању дела раније одобрених зајмова за инфраструктуру на пројекте санирања штете од поплава и о инфраструктурним пројектима од регионалног значаја.

 

Петершмит је потврдио спремност ЕБРД-а да се, на захтев Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, део средстава раније од одобреног зајма за железницу буде преусмерен на санацију пруга оштећених у поплавама.

 

Михајловић је рекла и да су радови на Коридору 10 последњих месеци убрзани и да представници Министарства стално обилазе градилишта. Такође, очекује се да ће припајање предузећа „Коридори Србије” јавном предузећу “Путеви Србије” отклонити неке од проблема који су раније успоравали градњу и повећати ефикасност.

 

Михајловић је упознала представнике ЕБРД-а и са пројектима које је премијер Александар Вучић недавно представио у Берлину, који имају за циљ боље инфраструктурно повезивање земаља региона.

 

Такође, на састанку је било речи и о плановима Владе за развој аеродрома у Србији и могућности обједињавања малих аеродрома у једно предузеће.