RSS

You are here

Михајловић најавила градњу обилазнице око Новог Пазара

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др  Зорана Михајловић посетила је данас Нови Пазар и најавила решавање саобраћајних проблема у том граду, док су "Путеви Србије" најавили да је план да се у 2015. гради пут Нови Пазар - Сјеница и Нови Пазар-Тутин.

Михајловић је, након састанка са градоначелником Новог Пазара Мехом Махмутовићем и обиласка централних улица у граду, изјавила да ће се радови изводити у неколико централних улица, као и на мосту који спаја стари и нови део града, испред саме општине. Радови ће се изводити на основу пројекта који локална самоуправа већ поседује и додала да ће Министарство прегледати тај пројекат и евентуално га дорадити.


Михајловић је казала да је планиран и продужетак пешачке зоне и напоменула да је веома важно да се изгради и обилазница око Новог Пазара.

 


"Најважнији саобраћајни пројекат за овај град је обилазница и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће се потрудити да у буџету за 2015. има довољно новца да се обави експропријација земљишта, јер је то разлог што тај пројекат стоји", рекла је она.

Михајловић се током обиласка радова на изградњи новог атлетског стадиона састала са познатом атлетичарком Амелом Терзић и другим атлетским репрезентативцима Србије из Новог Пазара. Она је рекла да је градоначелник обећао да би тај стадион требало да буде завршен до краја наредне године.

"Атлетски савез треба што пре, ако већ није, да распише јавни позив за израду пројекта за стадион и затим што пре распише јавни позив за избор извођача радова", рекла је Михајловић.

Она је током посете обишла и радове на санацији корита реке Јошанице и Рашке, где је поручила да "Србијаводе" раде тај посао како би се повећала безбедност грађана и спречиле поплаве у наредном периоду.