RSS

You are here

Михајловић најавила смене у Железницама Србије

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић најавила је смене директора у „Железницама Србије“ због одбијања да потпишу анекс 2 Уговора о реализацији руског кредита за обнову пруга на Коридору 10, расформирања Пројектног тима и Радне групе за преговоре.

 

"Овим се кочи руски зајам од 800 милиона евра и блокира се реконструкција пет деоница, а оставља се и лош утисак о „Железницама Србије“ и Србији као држави", истакла је министар Михајловић у интервјуу за Дневник 2, РТС и додала да се још од марта чека завршетак преговора о том анексу.

 

„Последице такве одлуке су губитак инвестиција и нових компанија које би могле да буду ангажоване на тим пројектима“, рекла је Михајловић и најавила смену извршних директора "Железница Србије". Михајловић је додала да ће наставити рад на потписивању тог и осталих пет анекса за реконструкцију и модернизацију пруга на Коридору 10 у дужини од 112 километара.

 

„Железница је платила пет милиона евра за кредите које није повукла. Свако ко потроши евро грађана Србије за нешто што није урађено неће бити на том месту", рекла је министар Михајловић и оценила да „није решена ова ситуација, могло је да се деси да и на пројекту модернизације пруге Београд–Будимпешта искрсне сличан проблем. Ово је знак да ниједно предузеће не може овако да се понаша", рекла је Михајловић и додала да Влада Србије жели да "Железнице Србије" реформише што пре.