RSS

You are here

Михајловић разговарала са руководствима Апатина и Ивањице

Потпредседник Владе проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са представницима општина Апатин и Ивањица о бржој реализацији инфраструктурних и других пројеката у овим локалним самоуправама. Састанцима су, поред сарадника потпредседника Владе, присуствовали и државни секретари и њихови заменици у Министарству привреде, Министарству државне управе и локалне самоуправе и Министарству за рад, запошљавање и социјалне политику.

 

Михајловић је задужила своје сараднике да за сваки од пројеката или проблема у најкраћем року одрже оперативне састанке са представницима локалних самоуправа на којима ће се договорити конкретна решења. Она је нагласила да је за реализацију сваког појединачног пројекта неопходно стриктно поштовање законске процедуре и достављање потпуне документације, што није био случај у претходном периоду, када се врло често радило и градило на основу неформалних договора.

 

 

Такође, заједно са Агенцијом за луке и представницима Апатина, биће размотрени и проблеми због којих предлог врло важног  пројекта међународне луке Апатин још увек није прошао потребне процедуре, које су неопходне за почетак реализације. Представници Апатина добили су уверавања да ће Лучка капетанија која делује у саставу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре остати у овом граду, а договорено је да се поново размотри и пројекат ревитализације пруге Апатин-Сонта.

 

Са представницима општине Ивањица разговарано је о проблемима бесправне градње у Парку природе “Голија” и договорено да се то питање решава у сарадњи са надлежним министарством и Заводом за заштиту природе. Тема разговора била је и обнова локалне путне инфраструктуре и санација клизишта, као и замена азбестних цеви на локалном водоводу.