RSS

You are here

Михајловић разговарала са ученицима о безбедности у саобраћају

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас  о безбедности у саобраћају са ђацима  Основне школе "Дринка Павловић"  у Београду.

 

Том приликом, потпредседник Михајловић је саопштила да су сви чланови Владе данас потписали Повељу о одговорностима и безбедном понашању у саобраћају.

 

Повеља је потписана поводом обележавања Дана сећања на жртве саобраћајних незгода  - 16. новембра, изјавила је Михајловић.

 

"Сви чланови владе са премијером су потписали Повељу о лепом понашању у саобраћају, било да смо пешаци или возачи, а све како би показали да нам је заиста стало да учинимо све да се смањи број погинули и повређених у саобраћају, а нарочито деце", истакла је Михајловић и додала да је "у току ове године око 900 деце повређено у саобраћајним незгодама и да морамо сви заједно да их научимо како да се понашају у саобраћају".

 

Михајловић је подсетила да је влада образовала координационо Тело за безбедност у саобраћају, чији су чланови скоро сви министри.

 

У току је рад на новој Стратегији за безбедност саобраћаја чији је циљ да 2020. ниједно дете не страда у саобраћају и да се значајно смањи број саобраћајних незгода, нагласила је Михајловић и додала да посебно треба обратити пажњу на безбедност деце у возилима и да и она морају да буду везана појасем на задњем седишту.

 

У 2014. години, на данашњи дан, 105 особа мање је погинуло у саобраћају у односу на исти период прошле године, док је 900 учесника у саобраћају мање повређено.