RSS

You are here

Михајловић са представницима немачких компанија

Потпредседник Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима немачких компанија које бораве у оквиру посете привредно-политичке делегације те земље, предвођене вицеканцеларом и савезним министром за економске послове и енергетику, Сигмаром Габриелом.

 

Михајловић је представнике немачких компанија које послују претежно у области саобраћаја и грађевинарства, информисала о плану Владе да до 2016. године заврши Коридор 10 и активностима које се предузимају на унапређењу услова пословања. У тој области, она је посебно издвојила измене Закона о планирању и изградњи које ће скратити време издавања грађевинских дозвола на 28 дана.

 

Чланови немачке делегације упознати су са најважнијим текућим пројектима у области путне и железничке инфраструктуре, као и са пројектима чија је реализација планирана у наредном периоду.

 

Mихајловић је током дана присуствовала и седници Пословног савета Србије, као и сусрету премијера и министара у Влади Србије са представницима немачке привреде.