You are here

Министар Момировић посетио највећу луку у Европи

АНТВЕРПЕН, 09. фебруар - На позив управе Луке Антверпен министар Момировић је обишао Луку Антверпен, највећу луку по површини у Европи која запошљава 150.000 људи и која је мотор економског развоја не само Белгије већ и читаве Европске уније. Током посете министар Момировић је обишао Луку и уверио се у њене огромне капацитете због којих је постала једна од најважнијих лука у свету.

Током посете, директор Луке Антверпен Kристоф Ватершут је упознао министра са пословним резултатима и истакао заинтересованост ове компаније да учествује у реализацији пројекта изградње нове луке у Београду.

"Лука Београд је један од значајнијих пројеката чију реализацију наше министарство и Влада припремају, а који по својим потенцијалима има могућност да постане најзначајнији лучки пројекат на Дунаву. Интересовање Луке Антверпен за учешће у реализацији овог пројекта потврђује да имамо квалитетан пројекат, при чему свако улагање у водни саобраћај је истовремено улагање у заштиту животне средине, јер говоримо о еколошки најприхватљивијем виду транспорта" изјавио је министар Томислав Момировић.

Тренутно се разматра коначно решење за нову локацију Луке Београд, при чему се почетак радова очекује крајем 2023. године