You are here

Министар Момировић примио плакету захвалности општине Варварин

Варварин, 23. Септембар - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић примио је данас плакету захвалности општине Варварин као друштвено признање за изузетна достигнућа и резултате остварене у раду ове општине.

„До краја године завршићемо ауто-пут до Крушевца, када ће и вредни људи из Варварина и Ћићевца добити бржи и сигурнији излазак на ауто-пут до Београда и Ниша, јер сама изградња Моравског коридора значи пут у сјајну будућност са новим фабрикама, новим инвестицијама и новим радним местима за Варварин. Ово ће бити најсавременији ауто-пут - понос модерне Србије“, изјавио је министар Момировић.Министар Момировић је додао да ће паралелно са изградњом Моравског коридора бити направљена велика индустријска зона која ће се налазити између Варварина и Ћићевца и која ће отворити нову перспективу за ове две општине, али не само за њих већ  и за Трстеник и Крушевац, што је најбољи показатељ да је овај аутопут нова реалност, перспектива и будућност у којој Србија побеђује.

Поносан сам на чињеницу да данас градимо Моравски коридор који представља инфраструктурни пројекат од "историјског значаја", не само за Расински округ и централну Србију, већ и за читав регион“, истакао је министар Момировић.

Министар је подсетио да је на нама да и у условима светске енергетске кризе, када је фокус само на уштеди енергената, пре свега струје, наставимо са инвестицијама и пројектима који мењају привреду и перспективу ове земље и докажемо да можемо да завршимо започете инфраструктурне пројекте и једном заувек изградимо темеље модерне Србије.

„Можда смо могли и више, али ако пажљиво погледате у свакој општини, сваком граду и варошици Србије се нешто гради. Гради се јер Србији недостаје модерна инфраструктура и тај посао сада мора да буде завршен. То је велики задатак наше генерације и зато  морамо да га завршимо“, закључио је Момировић.

Након примања плакете захвалности министар Момировић се у своје лично име захвалио на признању које му је додељено уз напомену да је његов допринос скроман и ако постоји неко коме би требало да будемо захвални то су наши грађани на чијем поверењу градимо ове успешне пројекте, као и нашем руководству на челу са председником Александром Вучићем који су са великом енергијом покренули највећи инвестициони талас у историји Србије.

Свечаном седницом Скупштине обележен је 23. септембар, дан општине Варварин и 212. годишњица Варваринске битке.