You are here

Министар Весић доручковао са радницима на деоници Нови Београд - Сурчин

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић посетио је јутрос раднике који раде на изградњи деонице пута Нови Београд – Сурчин, која ће бити завршена у марту и биће главна и најбржа веза Београда са ауто-путем "Милош Велики".

Министар је раднике, који раде и данас, 31. децембра, изненадио послужењем и са њима доручковао, као израз захвалности што су раде и за празник.

"Донео сам јутрос доручак радницима на овој деоници аутопута, који се убрзано завршава и у марту би требало да буде пуштен у саобраћај. Ту сам да им се захвалим у име председника Вучића и наше владе зато што раде за празнике, и 31. децембра и 2. јануара, како би ова саобраћајница била завршена на време", рекао је министар Весић.

Весић је указао на значај деонице Нови Београд - Сурчин, јер ће скратити пут свима из тог дела града до аутопута "Милош Велики", а растеретиће и аутопут Београд - Шид.

Пут који се гради од Новог Београда до Сурчина дуг је око осам километара.

"Ову деоницу градимо у профилу аутопута али је градска саобраћајница на чему сам инсистирао када је пројекат почео док сађ обављао јавну функцију у Београду. Од око осам километара дужине саобраћајнице изграђено је скоро седам километара бициклистчке стазе и стазе за пешаке. На тај начин показујемо да нам је важна урбана мобилнист. То значи да није важно саградити само путеве, већ и у урбаним подручјима омогућити да се развија бициклизам, да се користе и други видови превоза", рекао је Весић.

Упутио је велику захвалност свим радницима, пре свега у комуналним систему и транспорту, који ће радити за празнике.

"Вечерас ће радити десетине хиљада људи у комуналном и транспортном систему Србије, у локалним предузећима, водоводима, градском превозу, у железници, они који граде путеве... За све њих вечерас неће бити прославе Нове године као што ће то чинити остали грађани, али они раде како би сви остали могли да славе, а Србија да се даље развија. Зато сам јутрос желео да дођем и доручкујем са њима, како бих им рекао хвала за све што раде", рекао је министар Весић.

Радници који су и данас ангажовани на извођењу радова захвалилу су министру Весићу што их се сетио овог предновогодишњег јутра и што је дошао да их обиђе.