You are here

МИНИСТАР ВЕСИЋ И МАНФРЕД ЗАЈЕЦ О УЧЕШЋУ СРБИЈЕ У ДУНАВСКОЈ КОМИСИЈИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић састао се данас са генералним секретаром Дунавске комисије Манфредом Зајцом.

Весић је рекао да је “Република Србија поносна својим чланством у Дунавској комисији која је једна од најстаријих међународних организација”. Министар Весић је рекао да ће “међународне и међудржавне реке бити посебно у фокусу његовог рада јер Србија не користи довољно своје реке што је била велика грешка” и додао “да је док је био део власти у Београду спроводио план председника Вучића о спуштању Београда на реке а сада је време да се Србија окрене својим рекама”.

Весић је обавестио Зајца о реконструкцију две српске луке на Дунаву Богојево и Прахово које се у току, о намери да се изгради нова лука Београд, о пројекту Запловимо Србијом као и намери да се у Београду изграде две фабрике за пречишћавање отпадних вода у Великом Селу и Батајници којим би се смањио број директних излива београдске канализације у Дунав за око 90 одсто.

“Реке ће бити један од приоритета мог рада док год будем обављао ову функцију”, рекао је министар Весић.

Генерални секретар Дунавске комисије Манфред Зајц захвалио се министру Весићу јер Србија више пажње рекама.

“Србија је поносни члан наше Комисије и ми вашу земљу видимо као једно од кључних подунавских земаља”, рекао је Зајц.

Састанку су присуствовали Предраг Петровић, помоћник министра за водни саобраћај као и представник Србије у Дунавској комисији Дејан Трифуновић и Ивана Кунц, први саветник у амбасади Србије у Мађарској.