You are here

МИНИСТАРКА ГРУЈИЧИЋ И МИНИСТАР ВЕСИЋ ОБИШЛИ ПОВРЕЂЕНЕ У ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ НЕСРЕЋИ КОД ОЏАКА

Министарка здравља Даница Грујичић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишли су данас повређене у железничкој несрећи код Оџака који су збринути у Општој болници “Др Радивој Симоновић” у Сомбору.

Министарка Грујичић је захвалила здравственим радницима из Сомбора на брзој реакцији и пожртвованости.

“Ово је показало да здравствени систем у Србији одлично функционише, пре свега здравствени радници. Сви повређени су најпре пребачени брзо у Сомбор, а онда и збринути у болници. Налазе се под надзором лекара и ван животне опасности. Све је урађено по стандардима и протоколима. Најлакше повређени ће већ данас кућама", рекла је Грујичић.

Министар Горан Весић разговарао је и са повређенима као и са машиновођом који је заслужан што несрећа није прерасла у трагедију. Весић је истакао да су радници Инфраструктуре железнице Србије и Србијавоза учинили све да се пруга што пре оспособи и потврдио да је узрок несреће људска грешка.

“Систем чине и људи и нажалост људске грешке се дешавају. Министарство ће учинити све да убудуће то сведемо на најмању меру. Гради се централни диспечерски центар у Макишу којим ће се управљати и свим новим и реконструисаним пругама. Градимо и нових 400 километара пруге у Војводини", истакао је Весић.

Министре Грујичић и Весић дочекали су градоначелник Сомбора Антонио Ратковић који је захвалио на посети и рекао да ће Град учинити све да искаже солидарност и помогне повређенима, као и директор Опште болнице “Др Радивој Симоновић”, Драган Растовић који је рекао да је сомборска болница у време ратова деведесетих била ратна болница, да су навикли на брзо реаговање и истакао да се 30 здравствених радника одмах одазвало на позив.

Грујичић је најавила у Сомбору и да ће болница ускоро добити магнетну резонанцу за коју су средства одобрена из кредита Светске банке, а да ће се улагати у реконструкцију зграде која није у најбољем стању.