You are here

Момировић: Брза саобраћајница Шабац - Лозница, пројекат који ће овом делу Србије донети убрзани привредни напредак

Лозница, 27. јун – Брза саобраћајница од Шапца до Лознице, највећи је саобраћајни инфраструктурни пројекат у овом делу Србије, један од десет пројеката аутопутева и брзих саобраћајница које тренутно реализујемо у нашој земљи и представља снажну подршку привреди и привредницима, доласку нових инвестиција и расту плата, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на  брзој саобраћајници Шабац – Лозница, у близини места Лешница.

„Упркос чињеници да је на истоку Европе рат, уз изазов како обезбедити одрживу потрошњу енергената, Србија није обуставила радове ни на једном пројекту, и фокусирана је на економски раст и развој земље“, рекао је Момировић.

Са министром  Момировићем у обиласку радова били су и градоначелник Лознице Видоје Петровић, као директор "Коридора Србије" Александар Антић.

„Сви радови и све активности се одвијају по плановима и зацртаном динамиком захваљујући доброј сарадњи свих који учествују на изградњи овог пројекта, и наш циљ је да брза саобраћајница од Шапца до Лознице буде завршена до септембра 2024 године“, казао је директор Коридора Србије Александар Антић.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић овом приликом је истакао да је изградња брзе саобраћајнице Шабац-Лозница један је од приоритетних задатака у друмском транспорту, с обзиром да је реч о пројекту који је важан за развој Лознице, Подриња и овог краја наше земље.

Након обиласка радова на брзој саобраћајници Шабац – Лозница, министар Момировић такође је обишао радове на изградњи локалних путева и разговорао са мештанима у месним заједницама Горње и Доње Недељице.

„Реконструкција путева се одвија по плану и све оно што је председник Србије Александар Вучић обећао мештанима када је реч о реконструкцији путева, биће и реализовано јер се одговорно приступа свим проблемима и изазовима са којима се људи суочавају“, рекао је Момировић.

Министар је додао да је у претходном периоду инвестирано више од 200 милиона динара и изграђено више од 16 км путева, а у плану је да се реконструише и изгради 68 км путева у овом крају.