You are here

Момировић: Држава ће учинити све да помогне угроженима од поплава

Горњи Милановац, 13. јун – Поплаве које су проузроковале обимне кише значајно су оштетиле инфраструктуру, два моста су потпуно уништена, а још један мост претрпео је оштећења и зато морамо одмах реаговати како би санирали штету, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка уништене путне инфраструктуре и  поплављених кућа у општини Горњи Милановац где је услед временских непогода дошло до изливања реке Каменице.

„Морамо да наставимо да радимо на уређењу водотокова река како до оваквих проблема, који могу настати преко ноћи, не би у будућности долазило“,додао је Момировић.

Министар Момировић је подвукао да ће ресорно министарство помоћи и општинама Пожега и Чајетина где су велике поплаве оштетиле путну инфраструктуру и домове грађана.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић заједно са министром Момировићем обишао је уништене путеве и поплављене куће и том приликом је размотрио стање које је настало као последица елементарне непогоде – поплаве на територији ове општине.

„У овом тренутку најважније је да није било људских жртава и да су све надлежне службе реаговале изузетно брзо. Више кућа је под водом, и у наредним данима наше комисије ће утврдити штету“, рекао је Ковачевић.

Због екстремно обимне кише 12 . јуна у раним јутарњим сатима дошло је до изливања реке Каменица у општини Горњи Милановац. Због стања на терену проглашена је ванредна ситуација на територији МЗ Дружетићи и Богданица.

Министар Момировић је пре обиласка уништене путне инфраструктуре на територији општине Горњи Милановац обишао је и оштећене путеве и срушени мост у Миоковцима на територији града Чачка и закључио да због озбиљних средстава која су инвестирана у инфраструктуру као и регулисању водотокова река на широј територији града Чачка, временске непогоде нису направиле већа оштећења.