You are here

Момировић: Еколошки пројекти су приоритет, ове године 300 километара нове канализације и четири постројења за прераду отпадних вода

Kучево, 8. јул – Изградња канализационе мреже у оквиру пројекта „Чиста Србија“ на територији Kучевa тече убрзаним током,а на јесен крећу радови у селу Раброво. До сада смо на територији целе државе изградили 160 километара нове канализационе инфраструктуре, до септембра би требало да изградимо 300 километара, и до краја године да изградимо прва четири постројења за прераду отпадних вода, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић. 

“Значајно се померамо када су у питању еколошки пројекти и то је за мене приоритет. Џаба нам аутопутеви и брзе пруге, ако ми ову земљу не оставимо чистом за нашу децу”, истакао је министар Момировић.

Момировић је данас примио повељу захвалности Општине Kучево за допринос МГСИ изградњи инфраструктурних пројеката на територији ове општине.

„Наш допринос је скроман и ако постоји неко коме би требало да будемо захвални то су наши грађани на чијем поверењу градимо ове успешне пројекте и наше руководство на челу са председником Александром Вучићем који су са великом енергијом покренули највећи инвестициони талас у историји Србије”, навео је министар Момировић. 

У фебруарy ове године у Kучеву је почела изградња канализационе инфраструктуре у насељима Kучево и Раброво, вредна 11 милиона евра, а радове изводи кинеска компанија ЦБРЦ.

“Инвестиција, вероватно највећа у општини Kучево икада, реализује се у оквиру пројекта изградње комуналне инфраструктуре „Чиста Србија“. У овом тренутку нема важнијег посла него да будућим генерацијам оставимо чисте реке и лично ћу се постарати да се река Пек сачува и да остане велико национално благо Србије”, истакао је Момировић.

Дан Општине Kучево, министар Момировић је искористио и да обиђе радове на изградњи инфраструктуре у овој општини – канализационе мреже, као и радове на ревитализацији локалних путева.