You are here

Момировић: Фабрика Линглонг најконтролисаније градилиште у Србији, извршено до сада педесет инспекцијских надзора

 

Зрењанин, 24. децембар – Тридесет редовних и двадесет ванредних инспекцијских надзора у сектору грађевинарства извршено је до сада на градилишту будуће фабрике Линглонг у Зрењанину, изјавио министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић после одржаног састанка са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром и представницима Линглонга. На одржаном састанку анализирани су сви досадашњи грађевински инспекцијски надзори и установљено је градилиште фабрике компаније Линглонг спада међу најконтролисаније у Србији.

 

Градоначелник Салапура истакао је да се ради о највећој инвестицији икада у Зрењанину од чак милијарду долара и да ће се конкретни бенефити видети по отварању, а да је интерес града да се оваква инвестиција реализује у свакој својој фази у складу с законским прописима.

''До сада је извршено више од педесет инспекцијских надзора овог градилишта, само из сектора грађевине и инфраструктуре. Ово је најконтролисаније градилиште у Републици Србије и до сада нису утврђене битније неправилности у досадашњем раду. Оно где су биле неправилности, представници кинеских компанија су поступали по налозима наших инспекција'' казао је Момировић.

Момировић је напоменуо, како наводи, да приликом недавне медијске афере у вези с вијетнамским радницима, Влада Републике Србије је понудила помоћ и подршку вијетнамским радницима да се врате у земљу из које су дошли, ако се у Србији не осећају сигурно.

По завршетку обиласка, министар је са представницима градске управе Зрењанина и Коридора Србије одржао састанак Радне групе за изградњу будућег ауто-пута од Београда до Зрењанина.