You are here

Момировић: Фрушкогорски коридор обезбедиће видљиве економске, безбедоносне и еколошке резултате

Нови Сад, 01. јул – На територији Војводине реализујемо пуно стратешки важних инфраструктурних пројеката и данас смо на једном од два моста који градимо на територији града Новог Сада. Мислим да ништа више неће променити перспективу овог прелепог града као ова два моста, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка радова на монтажи помоћног моста, за изградњу стубова главног моста преко Дунава у оквиру Фрушкогорског коридора.

"Изместићемо цео транспортни саобраћај са Фрушке Горе и омогућити да је грађани Србије користе само у рекреативне сврхе. Обезбедићемо услове за прилив нових инвестиције, туристичких, културних али и свих осталих",истакао је Момировић.

Министар Момировић је додао да и упркос актуелној ситуацији у Европи остајемо посвећени реализацији свих започетих инвестиција, настављамо инсвестиције у сваки мост, у сваки ауто-пут, а тренутно градимо 10 ауто-путева и нећемо одустати од тога. Ови пројекти мењају перспективу ове земље, ови пројекти ће донети нове инвестиције, ови пројекти ће директно повећати економски стандард наших људи и ми немамо право да се повучемо.

Са министром Момировићем радове на Фрушкогорском коридору посетио је и директор Коридора Србије Александар Антић.

"Ово је један од кључних развојних пројеката за нашу земљу који ће капитално утицати на растерећење саобраћаја и организацију живота  у Новом Саду", рекао је Антић.

Обиласку радова присуствовали су и председник Покрајинске владе Игор Мировић као и  градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

"Истовременом изградњом два моста, као и пројектовањем трећег, пешачко- бициклистичког моста у потпуности се мења слика Новог Сада",истакао је Вучевић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић овом приликом је истакао важност целокупног пројекта, са посебним освртом на мост који ће повезивати Ковиљ и Петроварадин, као једним од најважнијих објеката на коридору, уз тунел који иде кроз Фрушку Гору чија ће дужина бити већа од 3,5 км.

Пре обиласка радова на монтажи помоћног моста, министар Момировић одржао је састанак у згради Покрајинске владе у Новом Саду, а састанку су присуствовали представници ресорног министарства, Покрајинске владе и града Новог Сада. Главне теме састанка биле су археолошка налазишта на траси пруге Нови Сад – Суботица, Фрушкогорски коридор, као и бициклистичке (зелене) стазе.

Фрушкогорски коридор, у дужини од 48 км. повезаће Нови Сад, Ириг и Руму и наставиће се аутопутем Рума-Шабац. Траса коридора је подељена на четири деонице и то: деоница 1 (Жежељев мост - петља за Е-75 – Парагово), деоница 2 (Парагово - почетак обилазнице Руме), деоница 3 (петља ''Каћ'' - петља за Е-75) и деоница 4 (почетак Обилазнице Руме - петља за Е-70)