You are here

Момировић: Хиљаду породица припадника служби безбедности у Београду и Крагујевцу данас добија нови кров над главом

Београд, 22. август За око 1.000 породица припадника служби безбедности у Београду и Крагујевцу од данас нема више подстанарског живота, једна брига у животу мање, још једна потврда да је у Србији живот, ипак, најлепши, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић приликом доделе првих кључева припадницима служби безбедности у новоизграђеним стамбеним јединицама у насељу Земун, у Београду.

„Влада Републике Србије на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића донела је одлуку да се за потребе становања припадника снага безбедности изгради 7.000 станова вредности од око 300 милиона евра. И то не само у Београду, већ у свим већим градовима Србије“, изјавио је министар Момировић.

„Ако на секунд заборавимо на средства која смо инвестирали и причамо о животу који ће бујати у тим становима, то је више десетина хиљада грађана Србије са решеним стамбеним питањем“, истакао је министар Момировић и додао су то људи којима сви дугујемо захвалност због сигурности коју нам пружају сваког дана и сваке ноћи.

Поред министра Момировића припадницима служби безбедности кључеве је доделио и градоначелник Београда Александар Шапић, који је истакао да не постоји једно снажно и стабилно друштво на свету које није ослоњено на четири основна стуба и да је јако важно што је држава стала иза једног „стуба“ друштва, а то је безбедносни сектор које чине људи који брину о безбедности нашег народа и наше земље.

У Београду је од данас завршено и спремно за примопредају укупно 625 станова у пет објеката у Земуну. Са овим ће бити завршена комплетна прва фаза пројекта станоградње за припаднике служби безбедности у нашем главном граду, која је подразумевала изградњу 1.000 нових станова. У марту је усељено 375 станова, а већ од данас ће почети усељење у преосталих 625 изграљених станова.

Након свечане церемоније у Београду, министар Момировић ће са градоначелником Крагујевца Николом Дашићем уручити кључеве станова у које ће се уселити прве породице припадницка служби безбедности у Крагујевцу.

У Крагујевцу је од данас спремно за примопредају 324 стана за припаднике служби безбедности. До сада је у Крагујевцу у склопу реализације пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности изграђено 540 станова.