You are here

Момировић: И у зимским условима Моравски коридор се увелико гради

Адрани, 7. март – Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић заједно са градоначелницима Краљева и Чачка Предрагом Терзићем и Милуном Тодоровићем обишао је данас радове на изградњи Моравског коридора, на деоници пројекта од Адрана до Прељине.

„Моравски коридор је највеће градилиште у Србији и само на овој секцији у овом тренутку, и док пада снег, ради 850 радника, док на укупној дужини од Појата до Прељине ради више од 2600 радника. Очекујемо да ће до краја априла радити око 4000 радника“, рекао је Момировић.

Ова деоница је од посебног значаја како за Краљево тако и за Чачак јер ће бити повезани најквалитетнијим аутопутем у Југоисточној Европи а самим тим отворили смо перспективу у овом делу земље, додао је министар Момировић.

Обиласку радова присуствовао је и директор Коридора Србије Александар Антић и том приликом је нагласио да је посебност овог прокекта у чињеници да се упоредо са изградњом ауто-пута од Краљева до Чачка ради и хидротехничко уређење Западне Мораве у дужини од 27 километара.

„Радови су интезивни, а ресорно министарство заједно са Коридорима Србије тежи ка потпуној синергији између пројекта и будућег живота свих грађана“, додао је Антић.

„Краљево ће бити повезано са свим важним саобраћајницама, а Чачак добија значајно место на саобраћајној мапи Србије, а самим тим и на привредној“, истиче Предраг Терзић градоначелник Краљева.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истакао је да је поносан на све што је до сада урађено и захвалио се радницима и представницима компаније „Бехтел Енка“.

Моравски коридор од изузетног је значаја јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка - Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника. Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији. Укупна дужина износи 112 километара и обухвата три деонице: Појате – Крушевац (27,8км), Крушевац - Адрани (53,8км), Адрани - Прељина(30,6км).