You are here

Момировић: Интензивирани радови на пробијању најдужег тунела у Србији

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је радове на траси аутопута Прељина-Пожега заједно са директором ЈП Путеви Србије Зораном Дробњаком.

,,Радови на траси аутопута Прељина – Пожега одлично напредују, нарочито на пробијању тунела Лаз, најдужег тунела у Србији. Једна од најзахтевнијих траса, са мноштвом мостова и тунела, јесте предмет посебне пажње и подршке Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре'', рекао је приликом обиласка радова министар  Томислав Момировић.

 

“Ово је деоница, коју сам највише пута посетио и сваки пут сам био све задовољнији динамиком радова и ангажовањем извођача, кинеске компаније China Communications Construction Company, на овој деоници. Готово трећина трасе је у врло комплексним радовима. Наши кинески партнери дубоко верују да ће упркос тежини и обиму радова успети да заврше радове до краја године”, рекао је министар Момировић и најавио  убрзавање израде техничке документације и добијање неопходних грађевинских дозвола.  

“Ако желимо искораке у реализацији на овој деоници, посебно кад је тунел у питању, морамо да радимо у три смене, нон стоп без прекида. Деоница Прељина - Пожега је дуга 30,9 километара на траси Коридора 11, према граници са Црном Гором и кључна је за повезивање региона и за јачање туристичких И привредних капацитета”, навео је министар Момировић.

 

“Прошлу годину искористили смо максимално, упркос корони, и сада је пред нама велики задатак. Да сви инфраструктурни пројекти имају стабилну динамику извођења и да грађани знају да даноноћно радимо да би премрежили Србију најмодернијим путевима и пругама и створили услове за бољи живот грађана и наставак економског успона наше отаџбине”, закључио је министар ГСИ Томислав Момировић.  

 

Фото: Танјуг