You are here

Момировић: Изградња Фрушкогорског коридора од непроцењивог значаја за Војводину

Нови Сад, 04. октобар – Фрушкогорски коридор је један од кључних развојних пројеката за нашу земљу, и тренутно се налазимо на једном од два моста који градимо на територији града Новог Сада и управо ће изградња овог моста као и изградња Обилазнице око Новог Сада променити перспективу и учинити да овај град постане модернији и моћнији, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, данас након обиласка радова на монтажи помоћног моста, који ће служити за потребе извођења радова на конструкцији главног моста преко Дунава у оквиру Фрушкогорског коридора.  

“Поносан сам што у условима енергетске кризе, и упркос актуелној ситуацији у Европи,  остајемо посвећени реализацији свих започетих инвестиција, а тренутно градимо 10 ауто-путева, од којих је један и “Фрушкогорски коридор” у чијем склопу се између осталог налази и изградња будућег највећег тунела у Србији”, изјавио је министар Момировић.

Министар Момировић је додао да само уколико будемо јединствени, ако се заједно орјентишемо ка одрживој потрошњи енергената, једноставно, ако будемо штедели струју, успећемо да реализујемо све започете пројекте, јер само као јединствена Србија, која је испресецана новоизграђеним аутопутевима, можемо да занемаримо прошлост, наставимо ка будућности и из ове кризе изађемо јачи.

Са министром Момировићем радове на Фрушкогорском коридору обишао је и директор Коридора Србије Александар Антић и том приликом се захвалио министру на огромној подршци у реализацији овог пројекта.

"Радови су интензивирани, и тренутно се изводе на два кључна објекта на овом пројекту, а то је мост преко Дунава у дужини од преко 1650 м., као и на тунелу Иришки венац чија ће дужина износити преко 3,5 км.,", рекао је Антић.

Пре обиласка радова на монтажи помоћног моста, министар Момировић одржао је први консултативни састанак Посебне радне групе за праћење и реализацију пројекта Изградње брзе саобраћајнице - државног пута ИБ реда бр. 21, Нови Сад - Рума (“Фрушкогорски коридор”)

Фрушкогорски коридор, у дужини од 48 км. повезаће Нови Сад, Ириг и Руму и наставиће се аутопутем Рума-Шабац. Траса коридора је подељена на четири деонице и то: деоница 1 (Жежељев мост - петља за Е-75 – Парагово), деоница 2 (Парагово - почетак обилазнице Руме), деоница 3 (петља ''Каћ'' - петља за Е-75) и деоница 4 (почетак Обилазнице Руме - петља за Е-70)