You are here

Момировић: Изградња Моравског коридора тече по плану

Ћићевац, 12. април – Моравски коридор је пројекат за који се слободно може рећи да ће представљати заоставштину председника Републике Србије и његове политике, јер нико није могао ни да сања да ће се овде градити најмодернији ауто-пут у Југоисточној Европи, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић током обиласка радова на петљи Ћићевац на деоници ауто-пута од Појата до Крушевца, у склопу Моравског коридора.

„Ово је ауто- пут највиших стандарда у овој земљи, и један овакав пројекат је важнији од било којих избора, и учиниће да се на територији целе државе подигне квалитет за све привреднике, раднике као и за грађане“, рекао је Момировић.

Министар Момировић истакао је да је поносан на све што је до сада урађено, захвалио се радницима и представницима компаније „Бехтел Енка“ и додао да је посвећеност завршетку радова на завидном нивоу.

Са министром  Момировићем у обиласку радова били су и директор Коридора Србије Александар  Антић, градоначелница Крушевца Јасмина Паруловић, као и представници компаније „Бехтел Енка“.

„На Моравском коридору се интезивно ради како би што пре омогућили да грађани Србије почну да користе овај важан пројекат. Тренутно је ангажовано 2897 радника са више од хиљаду јединица механизације“, казао је директор Коридора Србије Александар Антић.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић овом приликом је истакла да ће завршетком овог ауто-пута Крушевац добити нову индустријску зону.

Моравски коридор од изузетног је значаја јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка - Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника. Моравски коридор ће бити први дигитални ауто-пут у Србији. Укупна дужина износи 112 километара и обухвата три деонице: Појате – Крушевац (27,8км), Крушевац - Адрани (53,8км), Адрани - Прељина(30,6км).